Praktijk Elky voor traumatische bevalling

Het is een proces waar je weinig tot geen invloed op hebt. Veel mensen denken na over wensen rondom de geboorte van hun kindje. Toch kan het heel anders lopen. Je verliest de controle die zo belangrijk voor je was, de pijn was veel heviger dan vooraf gedacht of er deden zich complicaties voor. Hierdoor voelde je je machteloos.

Je hebt gefaald, je wilde wel anders maar had geen keuze. Deze ervaring was ontzettend heftig. Of was het traumatisch?

De bevalling was traumatisch

Een bevalling kan door allerlei factoren als traumatisch worden ervaren. De impact kan groot zijn en op meerdere manieren tot uiting komen. Sommige vrouwen ervaren depressieve gevoelens en angst. Het is lastig om het gevoel uit te leggen en toch is het vaak aanwezig. Je hebt nachtmerries of ziet de bevalling nog regelmatig voorbij komen in je gedachten. We horen vaak dat er vanuit de omgeving onbegrip is omdat het moeilijk is om je ervaring met anderen te delen. Daarnaast ga je door, je kindje heeft je ten slotte nodig en hij of zij is op dit moment het meest belangrijke in je leven..

Tijdens een traject gaan we samen werken aan je herstel, het verwerken van deze ingrijpende gebeurtenis en de nasleep hiervan. In een veilige omgeving bied ik je alle ruimte om je gevoelens te delen zonder oordeel. Door de opgekropte emoties te uiten maak je een mooi begin om je ervaring te delen.

Vaak is je zelfvertrouwen, na een traumatische bevalling, verminderd. Het denken aan deze situatie zorgt ervoor dat je voelt dat je faalt. Laten we stap voor stap gaan werken aan het opbouwen van een positief zelfbeeld. Je bent sterk en gaat nieuwe uitdagingen weer aan. Een nieuwe zwangerschap en dus ook weer een bevalling, je moet er niet aan denken. Hoe ga je dit in hemelsnaam doen?

Ga je de wens voor een nieuwe zwangerschap hierdoor uit de weg? Durf dit bespreekbaar te maken! Ik ga je ondersteunen bij het maken van weloverwogen beslissingen. Het praten met dierbaren over je ervaring is voor sommige vrouwen een grote wens maar vinden dit ook enorm spannend. Jij leert hoe je het gesprek aan kunt gaan en hoe je de steun krijgt waar je zo naar verlangt.

Coaching na traumatische bevalling

Het doel van coaching na een traumatische bevalling is niet alleen herstel, maar ook mentale groei waardoor je sterker wordt. Hierdoor vergroot je het gevoel van controle over je eigen leven. De verwerking van je bevalling komt dus uitgebreid aan bod en tegelijkertijd werk je aan een krachtigere en sterkere versie van jezelf.

Zoek jij waardevolle ondersteuning of worstel je met de nasleep van een ingrijpende en emotionele bevalling?

Door een veilige omgeving te creëren kun jij je gevoelens uiten, je zelfvertrouwen herstellen en nieuwe perspectieven ontdekken. Ik help je bij het herstelproces en uiteindelijk ben je zelf in staat je eigen kracht te vinden. Traumatische bevallingen kunnen diepe littekens achterlaten, maar met de juiste begeleiding kun je veerkracht herwinnen en met vertrouwen naar de toekomst kijken. Ik ben ook de coach die helpt bij onvervulde kinderwensen, begeleidt tijdens zwangerschap na een miskraam en ondersteuning biedt bij het verwerken ervan.

Download onze brochure

Laat je contactgegevens achter en download onze praktijk brochure

Vraag brochure aan

“Elky gaat verder waar andere coaches stoppen. Elky kan heel goed luisteren en doorvragen op de juiste momenten. Wij hebben het traject als heel bijzonder ervaren. Praktijk Elky is zeker de moeite waard!”